-->

NEW UPDATE

STD 7 ENGLISH UNIT 1 VINI'S SMILE ONLINE MCQ TEST

Post a Comment

સારા માર્ક મેળવવા માટે સૌ પ્રથમ આ પાઠનો વિડીયો જુઓ ત્યારબાદ ટેસ્ટ આપો

THREE QUESTIONS

NCERT Solutions Class 7 English – Unit 1

Working with the text

Answer the following questions:

Question 1. Why was the king advised to go to magicians?

Answer:

Some of the wise men thought that to decide the right time to do something, one must look into the future and only magicians were able to do that. So, they advised the king to go to the magicians.

Question 2. In answer to the second question, whose advice did the people say would be important to the king?

Answer: In answer to the second question, some wise men believed that the king should have some councilors to give him advice, some others said priests, some other wise men said that doctors’ advice was most important and yet others believed that the soldiers were the most important.

Question 3. What suggestions were made in answer to the third question?

Answer: In answer to the third question, i.e. “What is the most important thing to do”, some wise men responded that science was the most important thing, some others believed that fighting was the most crucial thing to do for a king, and the others said that religious worship was the most important thing to do.

Question 4. Did the wise men win the reward? If not, why not?

Answer: No, none of the wise men won the reward. That is because all of them came up with different answers and the king was not satisfied with any of those answers.

Question 5. How did the king and the hermit help the wounded man?

Answer: First of all, the king cleaned the wound by washing it. Then he covered the wound with his handkerchief. He continued to dress the wound until the bleeding stopped entirely. The king gave some water to the wounded man to drink.

The king and the hermit carried the wounded man inside the hut and let him take rest in the hut in the night.

Question 6. (i) Who was the bearded man?

(ii) Why did he ask for the king’s forgiveness?

Answer: (i) The bearded man was the king’s enemy. He had come there to take revenge from the king of his brother’s death and take back his property.

(ii) He asked for the king’s forgiveness because he came to kill the king and the king saved his life.

Question 7. The king forgave the bearded man. What did he do to show his forgiveness?

Answer: The king forgave the bearded man. He showed his forgiveness by offering to send doctor and servants to take care of the wounded man. He also promised to return his property too.

Question 8. What were the hermit’s answers to the three questions? Write each answer separately. Which answer do you like most, and why?

Answer: The hermit’s answers to the three questions were:

1. The right time to do something is “now” because it is the only time when we can act.

2. The most important person is the person you are with at a particular moment, because we don’t know what will happen in the future.

3. The most important thing to do is to do good to the person because we are here on the earth for that purpose alone.

કવીઝ : નિકુંજકુમાર સવાણી

👉 દરેક પ્રશ્ન માટે તમારી પાસે 30 સેકન્ડ નો સમય હશે.
👉છેલ્લે તમારું સર્ટીફીકેટ જનરેટ થશે જેનો સ્ક્રીનશોટ લઇ શેર શકશો.

નીચેના બોક્સમાં તમારું નામ લાખો

સમય સમાપ્ત
સ્કોર:

QUIZ CERTIFICATE

This is to Certify that Ms. . Has attended STD 7 ENGLISH UNIT 1 VINI'S SMILE exam on //.

Total Question of exam : .
Attempted Question:
Corrct answers:
Worng Answer :
Total obtainaid percentage is .
Over all result is

શેર કરો

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter
close